Inkluderende arbeidsgiver – for en mer effektiv virksomhet

Anki Nordmarker holder foredrag om inkluderende arbeidsliv under SAIL-konferansen
Bilde: Anki Nordmarker, kursleder og prosjektleder, Karlstad Universitet
1.desember 2023

Inkluderende arbeidsgiver – for en mer effektiv virksomhet

Meld deg på kurset på nettsidene til Karlstads universitet ved å klikke her: Inkluderande arbetsgivare – för en effektivare verksamhet | Karlstads universitet (kau.se)

Snart starter kurset Inkluderende arbeidsgiver – for en mer effektiv virksomhet, rettet mot arbeidsgivere i ARKO-regionen. Formålet med kurset er å øke bevisstheten og kompetansen blant arbeidsgivere i regionen, slik at de har bedre forutsetninger og kunnskaper for å ansette unge personer som står utenfor arbeidsmarkedet, samtidig som de oppnår en mer effektiv virksomhet.

Hva kreves for å være en inkluderende virksomhet? Jo, man trenger kunnskap innen flere områder, som mellommenneskelig kommunikasjon, kulturelle og interkulturelle utfordringer og uttrykksformer, psykisk helse og dens forutsetninger, hvordan selvfølelse og selvtillit påvirker motivasjonen og evnene våre, hvordan livets utfordringer påvirker vårt selvbilde, selvfølelse og selvtillit. Med andre ord, hvordan vi samhandler og samarbeider med hverandre basert på våre egenskaper, forutsetninger og særegenheter. Men vi trenger også kunnskap om hva inkludering av og i en virksomhet innebærer, hvilke styrker det gir i en inkluderende virksomhet, hvordan mangfold skaper gunstig virksomhetsutvikling, samt hvordan arbeidsgiverens rolle i det omkringliggende samfunnet kan styrkes ved å utnytte tilgjengelige ressurser.

Kurset, som er en del av SAIL-prosjektet, er utviklet i samarbeid med representanter fra arbeidsgivere og støtteapparatet i ARKO-regionen. Undertegnede har sammen med Erik Hagaseth Haug ved Høgskolen i Innlandet, bearbeidet og tydeliggjort innholdet i seks moduler som tilbys av Karlstads universitet i samarbeid med Høgskolen i Innlandet. Jeg, som også er kursleder, vil holde to av modulene og delta ved alle anledninger. Erik Hagaseth Haug holder to av modulene og deltar også ved introduksjonen. I tillegg bidrar to lærere fra Karlstads universitet; Annika Malmsten og Katarina Grim. Møtene finner sted vekselvis i Arvika og Kongsvinger.

Modulenes innhold og lærere er som følger:

(1) Kommunikasjon – samspill mellom mennesker // Anki Nordmarker,

(2) Utfordrende atferd – konsekvenser og styrker // Katarina Grim,

(3) Når livet blir vanskelig – motivasjon, selvoppfatning, selvfølelse og selvtillit // Anki Nordmarker,

(4) Kulturell og interkulturell kompetanse // Annika Malmsten,

(5) Inkluderende virksomhet – effektivt og lønnsomt // Erik Hagaseth Haug,

(6) Arbeidsgiveren og det omkringliggende samfunnet // Erik Hagaseth Haug.

På det siste arrangementet planlegger vi å invitere representanter fra støtteapparatet samt personer i beslutningsposisjoner innen virksomhetene. Nå håper vi på mange interesserte virksomheter og kursdeltakere. Tenk om ARKO-regionen kunne bli en foregangsregion når det gjelder inkluderende arbeidsgivere!? Det ville være flott! 😊

Vel møtt!

 

 

Picture of Anki Nordmarker
Anki Nordmarker

Kursleder og prosjektleder, Karlstads universitet

Andre innlegg
Kategorier
Fakatboks her ?
Picture of Hi, jenny Loral
Hi, jenny Loral

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor dolore magna aliqua.

Del på sosiale medier
Facebook
Twitter