- Vi fokuserte på arbeidet først
“ Vi er enige om at den første lønnsslippen skal rammes inn og henges opp på veggen ”
Bilde: Illustrasjonsfoto

Ung mann i 20-årene. En svært pliktoppfyllende og ressurssterk ung mann med lese- og skrivevansker. Sosial fobi, helseangst, ensom, isolert og hemmet av spiseforstyrrelser. Kom inn i tiltaket «låst og lukket». Viste med hele seg at han ønsket endringer i et fastlåst mønster han ikke klarte å komme ut av på egenhånd. Ble med i «gamergruppa», viste at han er supergod. Vi relasjonsbygget han og turte og stille spørsmål og fikk raskt «hull» på byllen.

Vi ufarliggjorde livet og «lekte» det til i trygge former. Han valgte å stole på oss. Vi kartla interesser og han fikk være med på bedriftsbesøk og praksisplass og jobbsmak. Siden han har dårlige erfaringer fra skole, kom vi i samarbeid fram til at han skulle fokusere på arbeid først. Det kom tydelig frem at han er praktisk anlagt og liker «boblefunksjoner». Målet om ordinær jobb ble nådd. Nå jobber han fire dager i uka i en lokal bedrift. Han sitter i sin «egen verden» og reparerer mobiltelefoner.

Han er meget dedikert til arbeidet han utfører med glans og får stadig nye oppgaver og mer ansvar. Nytt mål er å spise i kantina sammen med de andre. Lederen inspirerer og motiverer han til å bli med. Tar han med og inkluderer i fellesskapet. Ett steg av gangen i rolige former og akkurat passe tempo. Tett oppfølging og trygging underveis.

Vi er enige om at den første lønnsslippen skal rammes inn og henges opp på veggen😊

Gjett om mor og far er lettet, glad og stolt av sønnen sin og veldig takknemlige for at han har fått riktig hjelp og at noen virkelig så sønnen deres for hva han er verdt. Gjett om denne gutten er fornøyd med seg selv og sykler frem og tilbake med lett hjerte. Han får luft, sol i øya og mosjon. Gjett om det er fint å kjenne mestring og ha kollegaer. Gjett om han sakte, men sikkert kommer ut av skallet sitt og kjenner at livet er verdt å leve. Nå formidler han at han etter hvert kan tenke seg å studere i utlandet. Korea ligger hans hjerte nær. Der har han vært en gang og dit vil han igjen. Vi har troa og formidler at vi ser fram til å høre om planer, når han er klar. Gjett om vi får lyst til å hjelpe flere frem til jobb og utdannelse..

kilde: Veileder, Norge