- Tillit er ferskvare
“ Ledelsen i bedriften hun jobber for, er innforstått med utfordringene og de tilpasser og tilrettelegger ved behov. ”

En ung kvinne kom til oss «svart som bek». Deprimert, og full av angst, isolert over lang tid, ensom, preget av omsorgssvikt, spiseforstyrrelser, selvskading, misbrukt, mangel av en mor, suicidal.

Vi begynte i det små med trygging og relasjonsbygging. Vi lirket ut interesser og hva hun var godt på. Vi forklarte metaforen om at vi ser for oss at vi får en gave som vi er så heldige å få lov til å pakke opp for å finne ut hva som bor i henne. Hun elsket å spille brettspill, hun elsket å lage de vakreste små cupcakes med fargerik glasur. Hun elsket konserter og filmer på kino. Hun elsket å kjøre bil eller å gå tur sammen med de hun var trygg på. Hun elsket å pynte seg med nydelige kjoler. Og sist, men ikke minst elsket hun hunden sin som hun derfor fikk lov til å ta med seg i tiltaket. Sakte, men sikkert turte hun å stole på oss. Tilliten var på plass, men tillit er ferskvare og må hele tiden ivaretas, for at den skal være på plass. Først da kan vi begynne det viktige endringsarbeidet.

Hun viste oss at hun var proppende full av ressurser og nydelige personlige egenskaper. Det viste seg etter møysommelig «utpakking», at hun var en skikkelig kremmer. Hun ble ei helt annen jente bak disken. Da tok hun på seg rollen som den mest serviceinnstilte kundebehandleren noen kunne ønske seg.

På grunn av at NAV og at vi fikk lov å bruke tid på å bygge henne opp, ble ikke den unge damen en av de unge uføre, men er nå i 100% jobb som butikkmedarbeider. Hun er en av dem man blir oppløftet av å møte. En man virkelig kjenner at trives i jobben sin. Da slipper hun å gruble og overtenke. Hun har et mission, og da er mye gjort.

Ledelsen i bedriften hun jobber for, er innforstått med utfordringene og de tilpasser og tilrettelegger ved behov. Hun har fortsatt angst som rir i kroppen og depresjonen kommer og går, men hun har en fantastisk fastlege som backer henne når det trengs. Hun har fått behandling og medisiner på DPS, hos en psykolog som forstår henne på ordentlig. De har god kjemi og snakker «samme språk». Hun har fått kjæreste og en ny valp. Livet er verdt å leve. Hun kjenner mestring og glede og hun vet at hun har oss som støttespillere ved behov. En liten sms i ny og ne, betyr at vi er der for henne og det er akkurat det hun trenger.

kilde: Veileder, Norge