Utforsk Den Positive Avvikstilnærmingen med Arvind Singhal: Sammen med en rekke deltakere som representerte ulike sektorer og initiativer som arbeider med unge i Kongsvinger-regionen, hadde vi nylig gleden av å delta på et inspirerende og tankevekkende seminar med en av verdens fremste eksperter innen kommunikasjon og positiv avvikstilnærming (PD), Professor Arvind Singhal.
Det var en i mangfoldig samling av veiledere, helsepersonell, ungdomsarbeidere, barnevernansatte og samfunnsledere, alle samlet med et felles mål: å jobbe for at unge mennesker skal få ta del i arbeid- og samfunnsliv på egne premisser.
Seminaret utfordret vår vante (og mest foretrukne) måte å møtes på, som gjerne er godt gjemt bak et bord og en PC. Istedenfor ble vi plassert i ring, uten hverken bord, PC eller notatblokk, der vi alle kunne se hverandre og nok helt sikkert kjente på en viss sårbarhet og usikkerhet. Seminaret klarte likevel å få oss ut av komfortsonen, og ble en berikende opplevelse som inspirerte oss til å tenke annerledes om kommunikasjon, samfunn og endringsarbeid.
Arvind Singhal er direktør for sosialt rettferdighetsinitiativ ved University of Texas i El Paso, samt tilknyttet Høgskolen i Innlandet og ledende professor i den positive avvikstilnærmingen (PD). Han har gitt ut tre bøker om dette, i tillegg til flere fagfellevurderte artikler, og har gjennomført en lang rekke casestudier og undervisning for lærere, helsepersonell og bedriftsledere i flere land i Amerika, Europa, Asia, Afrika og Latin-Amerika.
Identifisere positive endringsagenter
Seminaret med Singhal utforsket positiv avvikstilnærming, en tilnærming som fokuserer på å identifisere og forsterke positive endringsagenter i samfunnet, i stedet for å bare fokusere på problemer og negative aspekter.
Positive avvik (PD) bygger på observasjonen om at i ethvert samfunn finnes det visse enkeltpersoner eller grupper hvis uvanlige atferd og strategier gjør det mulig for dem å finne bedre løsninger på problemer enn sine jevnaldrende, selv om de har tilgang til de samme ressursene og møter lignende eller verre utfordringer
Gjennom en rekke interaktive øvelser og engasjerende diskusjoner lærte vi hvordan denne tilnærmingen kan transformere måten vi ser på sosiale problemer og hvordan vi kan jobbe sammen for å skape meningsfylte endringer.
– Ingen kan skape endring alene
En av de mest inspirerende aspektene ved seminaret var Singhals evne til å formidle komplekse konsepter på en tilgjengelig måte. Han brukte eksempler fra sitt eget liv for å illustrere hvordan positiv avvikstilnærming kan brukes til å løse reelle problemer. Et annet viktig aspekt fra seminaret var betydningen av samarbeid og partnerskap. Singhal viste at ingen kan skape betydningsfulle endringer alene, og at det er nødvendig å bygge relasjon til andre aktører i samfunnet.
Til slutt, etter å ha deltatt på seminaret med Arvind Singhal, føler vi oss inspirert og motivert til å ta med oss PD-tilnærmingens verdifulle prinsipper inn i vårt eget arbeid. Vi er takknemlige for muligheten til å ha lært av en av de fremste ekspertene på området.
Vi vil også gjerne takke prosjektet Ung Inkludering for å arrangere dette og gi oss muligheten til å lære mer om positiv avvikstilnærming. Vi ser frem til å ta med oss disse verdifulle innsiktene inn i vårt arbeid for å skape en bedre fremtid for unge som står utenfor i ARKO regionen.
Takk, Professor Arvind Singhal, for at du inspirerte oss til å tenke annerledes og for å vise oss kraften i positiv avvikstilnærming!