Välkommen till en unik och gränslös konferens som kommer att samla deltagare från olika yrkesområden kring samarbetet för att få fler unga tillbaka till arbete eller utbildning.
Forskere, ansatte i hjelpemiddelapparatet, politikere, arbeidsgivere og interessenter fra begge sider av grensen er målgruppen for dette arrangementet. Konferansen vil være regionens viktigste møteplass for de som jobber med unge mennesker utenfor arbeidslivet.
Vi ser frem til en dag med dyptgående diskusjoner, erfaringsdeling og utvikling av nye løsninger for å hjelpe de unge tilbake til arbeidslivet. Konferansen vil være en plattform for kunnskapsdeling og inspirerende samtaler mellom eksperter, akademikere og beslutningstakere. Den vil gi en innsikt i SAIL-prosjektets tilnærming og hvordan dette samarbeidet kan danne grunnlaget for lignende initiativer i fremtiden.
PROGRAM
08:30 – 09:00 REGISTRERING
09:00 – 09:10 VELKOMMEN
09:10 – 09:30 SAIL– SAMMEN FOR UNGES VEI TILBAKE I ARBEID
SAIL-initiativet är ett pågående treårigt projekt som riktar sig särskilt mot unga människor i åldersgruppen 18-36 som för närvarande inte är aktiva på arbetsmarknaden. Projektets målsättning är också att förstärka stödsystemen och öka arbetsgivarnas förmåga att ta emot och stödja individer. Dessa ansträngningar kommer resultera i kunskapsutbyte över gränserna. Under en presentation kommer Sören och Kristin att dela med sig av projektets framsteg och dess nuvarande innehåll, samt ge en förhandsutsikt över vad som kan förväntas under de kommande åren.
KRISTIN GRESSBERG
Projektledare, Høgskolesenteret Kongsvinger.
SÖREN ROOM
Prosjektledare, Arvika Näringslivscentrum
09:30 – 10:00 INKLUDERANDRE ARBETSGIVARE – FÖR EN EFFEKTIVARE VERKSAMHET
Som ett steg i att bättra matcha arbetsgivarnas behov med tillgängliga arbetskraftsresurser har kursen Inkluderande arbetsgivare – för en effektivare verksamhet tagits fram. Vi kommer att presentera bakgrunden, de identifierade behoven, kursens innehåll, det pedagogiska upplägget samt den förväntade effekten av utbildningen. Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor under presentationen. Kursen ges av Karlstads universitet i samarbete med Högskolan i Innlandet.
ANKI NORDMARKER
Universitetslektor och Fil.dr i Psykologi, Karlstads Universitet
ERIK HAGASETH HAUG
Førsteamanuensis veiledning, HINN
10:00 – 10:20 PAUSE
10:20 – 11:00 INKLUDERINGSKOMPETANSE SOM SAMSKAPING
Kan utvikling av veilederrollen styrke virksomhetens inkluderingskompetanse? Spjelkavik vil presentere erfaringer fra FoU-prosjekter som tar sikte på å involvere Nav-veiledere sterkere i virksomhetenes innsatser innen arbeidsinkludering. I presentasjonen vil særlig erfaringer fra samarbeid mellom veiledere og virksomhetsinterne mentorer bli vektlagt. Dette er erfaringer som indikerer en bevegelse fra bestiller-utførermodellen til mer samskaping
ØYSTEIN SPJELKAVIK
Sosiolog og seniorforsker, OsloMet
11:00 – 12:00 LUNSJ
12:00 – 15:00 BIP- HUR KAN VI ANVÄNDA FORSKNINGEN I VÅR PRAKTIK?
Forskningsprosjektet Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP) er et stort progresjonsmålingsprosjekt som gikk over fire år. Dataene bygger på ca 4000 deltakere/jobbkandidater og over 300 saksbehandlere, og er det største progresjonsmålingsprosjektet som er gjennomført i Danmark og internasjonalt. Karen vil dele innsikt fra de viktigste resultatene i prosjektet, og hva de betyr for arbeidet i praksis med å støtte langtidsledige med komplekse utfordringer for å komme seg ut i arbeid eller studier.
KAREN ASK
Chefskonsult, Væksthuset
15:00 – 15:10 AVSLUTNING