Ungdommen som fant sin lidenskap
“ Denne ungdommen ble ikke bare en fantastisk kokk, men de fant også en ny tro på seg selv og sine muligheter. ”
Bilde: Illustrasjonsfoto

En reise fra tvil til en fantastisk kokk: Livet har en fantastisk evne til å overraske oss når vi minst forventer det. Dette er historien om en ung person hvis fremtid en gang var usikker, men som takket være støtte fra mentor og lærer fant sin lidenskap og blomstret til å bli en fantastisk kokk.

Vi har alle hørt om de ungdommene som møter hindringer og tvil på veien. For denne unge personen var det ingen unntak. Det virket som om ingen trodde på dem, og de slet på skolen. Men noen ganger trenger vi bare én person som tror på oss og gir oss sjansen til å bevise vår verdi.

I dette tilfellet var det jeg som yrkeslærer som så potensialet i den unge eleven. Jeg så noe spesielt, noe som andre hadde oversett. Under praksisperioden på en restaurant ble det tydelig at denne eleven var en dyktig medarbeider på restaurantkjøkkenet. Arbeidsgiveren var imponert over talentet og engasjementet deres og tilbød dem muligheten til å utvikle seg videre.

Dette er en påminnelse om at alle kan finne sin plass og lidenskap i livet, selv når det virker som om alle odds er imot dem. At jeg som mentor/lærer eller en person som tror på dem kan være det som gjør hele forskjellen. Denne ungdommen ble ikke bare en fantastisk kokk, men de fant også en ny tro på seg selv og sine muligheter.

Dette er en historie om hvordan støtte og tro på en ung person kan føre til noe ekstraordinært. Vi må oppmuntre og støtte ungdommer, spesielt de som sliter og viser potensial. For når de får sjansen til å blomstre, kan de nå sitt fulle potensiale og bli fantastiske innenfor det de elsker å gjøre.

Denne historien er et bevis på at det er mulig å gå fra tvil og usikkerhet til å oppnå suksess og selvtillit. Vi håper at den inspirerer deg til å støtte og tro på de unge menneskene rundt deg, for du vet aldri hvilken lidenskap og potensiale som skjuler seg hos de unge som står på utsiden.

kilde: Lærer og mentor, Sverige